Riccardo Pillay

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 13 #6732

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Mycket roligt att du säger att du har aldrig ångrat ditt beslut att bli katolik. Med din intellektuell begåvning och Guds vägledning kunde du slutligen bestämma dig för att bli upptagen det är så jag med de få verktygen jag har i lådan förstår ditt val.Björns fråga om varför du inte valde den ortodoxa kyrkan är nog enkelt tror jag.Det måste vara kulturellt. Hade du varit Rysk eller Grek hade det nog har varit det.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 9-10 #6643

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  En sak reagerade jag på och det var när han frågade sig själv ”var finns kyrkans enhet”.
  En praktisk sak men just en sådan som ger insikt av Petrus ämbetets betydelse och behovet av en legitim auktoritet.
  Det är det som håller ihop Katolska kyrkan och kanske det han till slut kunde acceptera. Han var ju pastor i Livets Ord i 30 år trots allt.
  Jag tänker på det Svenska uttrycket ”När fan blir gammal blir han religös”.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 8 #6546

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Jag läste wikipedia artikeln och sett det Youtube klippet som Björn rekommenderade. Min första tanken var på hans flock som han ledde i 30 år. Jag citerar en av kommentarer ”Verkar som Herren säger precis vad Ulf vill höra … så himla praktiskt.” Så jag svarar inte på Olas fråga denna vecka eftersom inget av Ulfs konversion eller väg till konversion kändes äkta – bara min egen personliga åsikt baserad på Ulf Ekmans bakgrund. Det kan förändras efter nästa lektionen.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 7 #6515

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Jag tycker att att var ett fint inslag med syster Sofie och den korta intervjun avslöjar en mycket fin och sympatisk kvinna/nunna.
  Jag väljer som ett hållbart skäl till hennes konversion det som hon själv tar upp – Andens ledning yttre tecken inre ledning.
  Det kan vara så att när de yttre tecken uppenbarar sig och ger inre ledning, att man inte kopplar det med andens ledning direkt, utan det kan nog visa sig sedan.
  Rubriken Tro är ett beslut dvs att det är ingen känsla utan en handfast grund är bra att komma ihåg men däremot är ingen hällbar skäl till en konversion till katolicism i sig, snarare en konversion frän ateismen.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 6 #6466

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  För min egen del väljer jag Gud möter i svaghet. Efter skilsmässan 2006, en väldig jobbig tid.Jag fick mycket stöd från katolska prästen och ett par som var medlemmar i samma församling. En bok jag fick i konfirmations present av de gav mig så otroligt mycket tröst och stärkte mig under den jobbigaste perioden var Friends of God av St.Josemaria Escriva. Det var så fantastisk för att jag sedan träffade en kollega från jobbet som bjöd mig till Stockholm där jag träffade Opus Dei präster som han kände.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 5 #6464

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Tack Ola mycket fin och koncentrat svar på en människors annars lång och krånglig resa.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 5 #6409

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Jag tror att resan till kibbutzen och mötet med de snygga killarna från Australian var avgörande.Mötet med två omvända människor och deras omvändelseberättelse väckte liv i henne och hon närmade sig Jesus allt mer. Gud skickade de rätta budbärare till henne helt klart.
  Längtan efter något mer känns för allmänt, alla människor känner så i synnerhet ungdomar. Sökandet leder till att man prövar en massa olika upplevelser och undviker Jesus för att i bibel finns det för många begränsningar

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 4 #6390

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Björns avslutning i tviveltältet gav mig mycket att tänka på och svaren på hans frågor/funderingar hänger ihop.
  För mig leder allt till påven. Jag hör att många är kritiska i synnerhet de konservativa i USA. Man kan vara kritisk och förbli katolik för att kunna ha en dialog, och påven skulle kunna erkänna sina misstag, framför allt vara tydlig och öppen inför sin flock. Ledningen ska inte vara dagens fariséer.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 3 #6369

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på de företeelser som nämns i veckans avsnitt. Jag har bara varit en katolik som följt med strömmen.
  Men på senaste tiden har jag varit mer kritisk till att läran är mer otydlig och kyrkan mer splittrad.
  Så jag väljer åter till källorna – kan inte låta de olika sociala förändringar styra den grundläggande kristna tron.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 2 #6312

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Liturgins och mystikens skönhet anser jag vara ett hållbar skäl till konversion, av det enkla anledning att man kan inte ta emot det heliga sakramentet som icke katolik.

  Längtan efter det absoluta kan jag personligen inte se som ett hållbar skäl. Hon verkar vara en en mycket smart och begåvad dam så den längtan skulle icke vara möjlig tyvärr i mina kretsar.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 1 #6245

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Hej Jag bor i Umeå har rötter i Zimbabwe. Är född katolik och alltid varit troende mer eller mindre.Viktigast för mig är Kristus detta gör att jag inte fäster så mycket vikt på min katolska tro. Jag är kristen först och främst. Jag kanske ändrar mig efter kursen.
  ricardo.p

  som svar på: Olas problematisering & läxa – 12 #6128

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Hej Ola tack för den här omgången och dina kloka funderingar.
  Det är berättelsen av lärjungarna om kungen som föds i en stall och rider in till Jerusalem på en åsna bara för att dö på korset och uppstå efter 3 dagar. Ingen hjälte historia som Kung David men ack så underbar.

  som svar på: Del 12 LÄXA FRÅN BJÖRN #6127

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Hej Björn tack för allt, filosofi har varit krånglig men nyttig.
  Som svar på din fråga filosofi kan ej förklara Guds natur och därför kan ej känner igen den om den skulle uppenbara sig varken i ord eller i mänsklig form. Det kan bara teologi göra. Enbart med Guds nåd kan vi komma till tro.
  Jag tänker på pappan i Markus Ev. Herre jag tro hjälp min otro

  som svar på: DEL 11 LÄXA FRÅN BJÖRN #6096

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Får man tillägga att det finns ondska som inte härstamma från människan. Jag tänker på natur katastrofer, sjukdomar, svält, olyckor, allt som orsaka lidande. Så ja Gud har skapat ondskan frågan är varför? Jag tror inte någon har ett svar.

  som svar på: DEL 11 LÄXA FRÅN BJÖRN #6081

  Riccardo Pillay
  Deltagare

  Hej Björn man skulle kunna säga att djävulen är Guds motsats. Men djävulen var skapat av Gud, inte avsiktligt förstås. Det är som med människan som förnekar Gud och vill vara som en gud(egoism och maktbegär), då ondska träder in.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)