Leticia Serrano

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 11-12 #6690

  Leticia Serrano
  Deltagare

  insikt i betydelsenadav Guds och korsoffer är en sammanfattning av vad som är den starkaste anledningen till att Ola drabbades djup i hjärtat och ändrades sitt personliga relationen med Gud.
  När jag började plugga och förstå på djupet tron fick jag stor glädje och önskan att leva på riktigt enligt Guds vilja. Insikten att den levande Gud förväntade sig mitt personlig svar var så stark att jag skämdes över dessa år av att uppfylla kristna plikter utan kärlek.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 9-10 #6649

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Den här gången blev det svårt för mig att välja två anledningar
  Sambandet mellan personlig tro och kyrkans tro tror jag skulle vara ett hållbart skäl till omvändelse eftersom det relaterar till den sanna kyrkan och min egen utveckling i tron. Som katolik upplevde jag något liknande när jag som tonåring började fördjupa mig i kyrkans lära. Skulle lägga till insikt om betydelsen av Peters ämbete som en bekräftelse på att människan går på rätt vägg.
  Jag beundrar Ulfs och Birgittas uppriktighet att följa sanningen

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 9-10 #6647

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Vad tråkigt att höra det men vad bra att ni kan vara med igen

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 8 #6559

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej
  Jag väljer Brännande närvaro i katolska kyrkan eftersom jag känner tomhet när jag besöker andra kyrkor som inte har det stora skatten av Eukaristin, det upplevelse hjälpte mig av tacka Herren för sin Närvaro i tabernaklet och Kristna argumenterande mot kommunismen därför att jag behövde fördjupa mig i min egen tron för att kunna svara frågor till vänner och väkanter som undrade varför katolska kyrkan tänkte annorlunda än protestanter eller anglikaner i England.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 7 #6529

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej
  Denna gång svarar jag sent och efter att läsa alla inlägg. Jag förstå de som säger att tron är ingen beslut och samtidigt tänker jag att Gud har sina vägar för att visa sig, öppna hjärta eller visa vägen på ett sätt som är ledande bara för en. Alltså jag menar att jag kan inte säga att det finns ohållbara kälor utan trådar i mans väg till Herren.
  Därför var och en kan berätta vad som har hjälpt eller upplysasför att hitta den rätta vägen.

  Häftigt att höra Olas röst i videon.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 6 #6478

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej
  Längtan efter djupare kristendom kände jag även som tånåring katolik eftersom levde jag tron som plikten. Min pappa lärde oss hur viktigt Mässan var och han var en fromman som deltade i mässan varje dag, läste Bibeln och bad rosenkransen. En fint och bra förebild med det hjälpte inte mig att närma mig Gud tänkte jag, dessa vannor var också en del av plikterna som man kunde utfylla.
  Då hade jag möjlighet att plugga på ett skola som tron var en viktigt del av undervisning och livet. Där upplevde jag klart och tydlig Den inre rösten som bad mig om att ha ett personlig relation med Jeus och förvandlade livet för mig. Därefetr upptäckte jag min kallelsetill OPus Dei.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 5 #6419

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Jag väljer Omvändelseberättelse även om det är inte direkt länk till konvertion det är upplysande för henne och hjälpte henne att leta och lita på Australiensk kille.
  Och Upplevelse av Någon som har ett syfte med ens liv efterson det är ett inre ingivelse som berör djup och är konkret för henne.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 4 #6395

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej
  Jag är helt övertygad att katolska kyrkan är det sanna tron och att Petrus valdes av Kristus för att leda oss i världen. Om det inte var sann kyrka det vore har försvunnit för länge sedan. Det som vi inte förstå är lätt missförståd eller förvirrande men jag tycker att desto mer djupare man är i tron desto lättare kan man fattar ändringar eller bestämmelser. Självklart måste man själv fördjupa sig att goda källor för att kuna förstå bättre.
  Vi kan inte heller glömma att Påven har särskild hjälp av den Helige Ande i allt som gäller läran oberoende på att vi gillar eller inte. Om vi skulle kunna förstå allt då var vi Gud. Det behövs kunnighet men alltså ödmujkhet.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 3 #6374

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hallå
  Mitt första möte med andlig vägledning skedde för länge sedan när jag studerade i en skola där andlig vägledning anlitades för Opus Dei-präster. Vi elever var inbjudna för att undervisa om tro och att få andlig vägledning. Eftersom undervisningen bidrog till att fördjupa mig i den katolska kyrkans lära ville jag närma mig Gud och det blev naturligt att prata mer med prästen och även med Opus Dei-medlemmar som hjälpte mig att ha en personlig relation till Herren. Jag tror att du verkligen behöver andlig vägledning för att göra det lättare att se Guds vilja för var och en bättre.

  I bibeln finner jag avslöjande att den helige Paulus behövde vägledning av Ananais.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 2 #6303

  Leticia Serrano
  Deltagare

  katolska läran beständighet tycker jag att det är verkligen viktig källan för att konvertera sig efterxom man söker sanningen och hittar på logisk sätt det när man fattar vad tron innebäar i katoslka läran.

  Misstänksamhet mot en negativ bild av katoolska kyrkan tror jag att det blir bara lockande för få och skulle bara början av undran och nyfikenhet men vet ej om det är tillräckligt med övertygelse för att bli katolik.

  som svar på: DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 1 #6242

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej
  jag heter Leticia och är katolik sedan barndom, När jag var 18 hade tron undervisning på en annat sätt som hjälte mig att sätta ihop tron med min vanliga liv och därefter levde tron på ett levande sätt.Jag bodde i London i 7 år innan att jag flyttade hit för 11 år tillbaka. Eftersom båda länder är mer protestantiska eller sekulära vill jag lära mig mer och hur man kan inse katolska tron som den sanna kyrkan. De flesta av mina vänner är inte katolyker och jag vill gärna kunna förstå de bättre och vandra med dem på väg till sanningen. Därför detta kurs är helt lockande för mig.

  som svar på: Olas problematisering & läxa – 12 #6133

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Eftersom kyrkan finns fortfarande och bevaras den största skatt nämligen Eukaristin. Samma Jesus som föddes i Bethlehem och dog korsfäst är idag i tabernakelt. Jag behöver ingen mer än detta underbart och kärleksfull bevis för att tro på uppenbarelse.

  som svar på: Olas problematisering & läxa – 11 #6099

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Hej Ola
  Förnuftet tillåter oss nå Gud till ett visst grad och det som vi fattar genom tron acepterar vi som mysterium son du säger med ljusets tron ger oss möjlighet att förstå på ett annat nivå det som vi skulle inte kunna nå vara med förnuftet. Bön är ett helt annat nivå tycker jag eftersom det innebär hela personen alltså själen och kroppen men framförallt anden där jag hittar Gud i min inne innärst.

  som svar på: DEL 11 LÄXA FRÅN BJÖRN #6098

  Leticia Serrano
  Deltagare

  hej
  Tyvärr han inte att savra tidigare men jag ville inte missa göra det. Tack för allt input
  Ja Gud har skapat allt också fri att kunna välja fel och göra ont men det är något som Gud tillåter och inte skapat.
  Den som är mäktigast kan förvandla ondska till gott eller ta gott från ont. Han efter synden räddade oss genom Jesu korsfästelse. Gud respekterar vår frihet så att vi kan vara fria att älska honom eller inte. Han kommer inte att tvinga oss att göra det utan vår egen fria vilja annars skulle det inte vara riktig kärlek. Här ligger den största kärleken tror jag. Faderns kärlek som väntar på hans barns svar.

  som svar på: Olas problematisering utan läxa – 8 #5997

  Leticia Serrano
  Deltagare

  Även en ateist kan inse att friheten och samveten är givet och inte uppfunnit av honom själv, det är därför han själv kan undra var dessa värderingar kommer ifrån

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)