Spaemanns artikel i Signum

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #5696

   Annica Cardell
   Deltagare

   Väldigt viktig text, även om det ibland är svårt att särskilja Spaemanns egna argument eftersom de ofta bygger på äldre filosofers (framförallt Kant och Nietzche). Jag ska läsa artikeln igen och kanske blir det ännu tydligare då.
   Spaemann talar särskilt om insikten om det oupplösliga sambandet mellan tron på Guds existens och människans förmåga att fatta sanningen. Vi känner oss själva genom att känna Gud, vi måste kunna se spåren som leder tillbaka till Gud att det är vi som är spåren, men vi är fria och kan begripa sanningen. Lika viktig är det faktum att handlingar kan förlåtas, men ändå blir de inte ogjorda. Jag tyckte även att översättarens not angående Kants argument angående existens som egenskap var intressant och belysande.
   Jag har just hittat en bok som påtalar att ny dnaforskning förändrar synen på och utmanar evolutionsteorin och att vetenskapen istället stöder skaparteorin.
   Annica C

  • #5707

   Gloria C. Lattke
   Deltagare

   Hej Annica,

   Var har du läst detta om att vetenskapen stödjer skaparteorin?
   Det låter intressant!

   / Gloria C-L

  • #5709

   Annica Cardell
   Deltagare

   Hej Gloria,
   vet inte så mycket mer än, än vad jag läst i bokpresentationen på Bokus och i några recensioner av boken på nätet. Den är alldeles ny, författaren som är vetenskapsman och troende katolik heter Michael J. Behe och bokens titel är Darwin Devolves, The new science about DNA that challenges Evolution. Jag har beställt boken men väntar på den.

   här är länk till en recension; https://www.washingtonpost.com/outlook/intelligent-design-gets-even-dumber/2019/03/08/7a8e72dc-289e-11e9-b2fc-721718903bfc_story.html

   /Annica

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.