PROFETERNA UPPGIFT NUMMER 1

Visar 17 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #7302

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Skriv en kort presentation av dig själv och kanske något om varför du valt att gå denna kurs.

  • #7303

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola!
   Åh så underbart att bibelskolan börjar igen!
   Jag ser fram emot höstens lektioner och är övertygad om att du ska leda oss rätt.
   Nu är det faktiskt min åttonde termin, men jag lever efter devisen att man lär sig något nytt varje dag!
   Annica

  • #7304

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Även jag har deltagit några terminer men inte riktigt hunnit med förra året pga av en hektisk situation där annat kommit emellan. Nu är det lugnare igen och jag ser fram emot denna termin om profeterna , under Olas ledning. Jag har läst grundläggande teologi tidigare och tycker de här kurserna är mycket bra. Jonas A

   • Det här svaret redigerades för 5 månader sedan av Lars Tengberg.
  • #7306

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola! Trevligt att börja bibelkursen igen. För mig är det alltid bra att repetera – gamla judiska metoden! – det finns alltid något som jag hade glömt eller inte visste. Denna termin vill jag skriva min C-uppsatsen på Newman – projektet misslyckades i våras av olika utanför min kontroll. Dags för nya tag. Profeterna är alltid intressanta, de har så mycket att säga och i kondenserad form. De är aldrig tråkiga.
   Önskar dig en trevlig termin med oss.
   Arlette

  • #7307

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola,

   Jag är gymnasielärare och pluggar Latin på distans.

   Det är min tredje termin med era bibelkurser och det blir spännande igen att lyssna, fundera och se vad mina och andras tankar går igenom under din vägledning. Det är inte för att veta mer utan för att ställa oss fler frågor.

   Gloria

  • #7309

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Jag är socionom och mycket intresserad av såväl teologi som filosofi och de stora frågorna. Varför är vi här, vad är meningen med livet, vad är de viktigaste buden för människan? Jag har länge saknat en samtalspartner. På en gudstjänst lyssnar man och går sedan hem. Här får jag en samtalspartner. Kursledaren ser mina funderingar, kan väga in dem i sina svar. Jag ser också vad andra kursdeltagare skrivit. Toppen! Ser fram emot en nytermin! Eva S

  • #7311

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola och alla deltagare!
   Idag är det svårt att hitta något forum där man kan diskutera Bibeln. Man vill stilla sin andliga hunger men behöver sällskap för att kunna både dela sig och ta emot. Man vill dock samtidigt känna trygghet att diskussionsplatformen vilar på den Katolska kyrkans läran. Ser fram emot denna nya kurs som är min tredje.

  • #7312

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola. Trevligt att bibelstudierna är i gång igen. Är pensionerad lärare. Har följt bibelskolans föreläsningar under Björns ledning och se nu fram emot detta upplägget. Jag förstår att det är bl.a. repetition vilket passar mej bra. I det förut sagda hör man alltid något nytt, brukar jag säga. Marie-L

  • #7313

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej! Har nyligen avslutat en bibelkurs under ledning av Emmanuel Sennerstrand. Vill gärna fortsätta fördjupa mig i min tro genom bibelläsning. Gick för längesen en bibelkurs med D Björn, hans första digitala kurs, ska bli spännnande att se upplägget denna gång!
   Allt gott, Amanda

  • #7314

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej alla!
   Kul att vara med, min första bibelkurs online. Är supertaggad på att få höra och lära av dig Ola och läsa andras tankar och reflektioner.

  • #7315

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola och kurs kamrater. Det här är nog min 4:e termin på SM bibelkurs. alltid lika spännande att delta och tolka bibel budskap från olika vinklar.

  • #7316

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola och alla kursdeltagare.
   Jag har gått några bibelkurser här förut, och är väldigt nyfiken på hur vi kan förstå de gammaltestamentliga profeterna.
   Allt gott,
   Hans G. Hodder

  • #7317

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Detta är min första bibelkurs online. Vill förkovra mig…

  • #7318

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola!
   Jag konverterade till Katolska kyrkan för några år sedan och har ett stort intresse av att få veta mer om bibeln och vår Katolska tro. Har gått bibelkurser online som Björn Håkonsson hade och de var mycket intressanta. Jag ser nu fram emot denna onlinekurs.

   För övrigt är jag kantor i S:t Nikolai katolska församling i Linköping och går även den kyrkomusikaliska utbildningen i Göteborg där jag nu är inne på det fjärde året.

  • #7320

   Lars Tengberg
   Deltagare

   jag har tidigare deltagit i biblekurser här, men inte denna. jag behöver mer kunskap om gamla testamenetet och Profeterna.
   Det är ett bra upplägg att studera på detta sätt.
   jag tillhör Heliga Korsets Församling i

  • #7321

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej Ola! Jag är med i Kristus Konungens församling och ska under hösten studera spanska i Valencia. Jag har valt att gå kursen för att försöka fördjupa min förståelse för den profetiska traditionen i Bibeln. Ska bli riktigt kul!

  • #7324

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Hej alla gamla och nya elever. Hoppas att vi får en bra termin ihop, där vi kan fördjupa de stora frågorna utifrån profeterna i bibeldiskussioner på katolsk grund.
   Jag presenterades kort redan i inbjudan till kursen. För den som vill veta mer kan jag rekommendera:
   https://signum.se/ar-jag-helt-cp/

  • #7331

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Mitt namn är Carina Sundberg.jag har gått alla de tidigare kurserna för jag brinner av av att lära mig mer om biblen samt om katolisimens tankar och filosofie och vad den Katoliska kyrkan står när det gäller tolkningar från biblen.Vill själv bli katolik. Har börjat gå i den Katoliska kyrkan är pingst vän i botten

Visar 17 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.