Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #5697

   efter har jag läst Roberts artikel har jag fått en känsla lite underlig. Jag ser samband mellan flera olika perioder i filosofins epoker. Och hittade jag några detaljer som gör mig mycket nöjd trots att jag förstår inte riktig bra meningen. Synbarlig är de lätta att förstå men de är det inte. Jag kommer ihåg en gång länge sedan i mitt land träffade jag en person som sade till mig ”jag är ateist” och jag svarade att han visste att det finns en Gud pga att förneka en sak måste du veta vad gäller saken som man diskutera existensen. Om jag har inga pengar det är pga jag har sett och känner til pengarna, annars det är omöjligt förneka något som du inte känner. Han kunde svara mig och slutade diskussionen som oväner. Det finns en Pascals tanke ” Du skulle inte söka mig om du inte redan hade funnit mig” Vilka ord som en balsam för själen.Sedan den ontologiska bevisen är något som rör himmelen med min hand. ” Gud är storre en våra tankar”Thomas A var en geni och säger att det finns ändamåls enliga processer i naturen så måste vi anta att det finns en skapare som givit varelserna en själv och därmed också ett mål att sträva efter. Jag tror att det var Nietzsche som sade Att vara skapad till Guds avbild betyder att kunna begripa sanningen. Om futurum exactum vågar jag inte säga något det är lite för mycket men någon gång ska jag läsa mera om detta.
   Som Gudsbevisen får jag säga citerar texten: Tror att Gus finns öppnar oss för insikten att han inte är vår skapelse, utan att vi är hans skapelse.
   Texter är inte lätta och jag känner mig mycket intresserad och tänker fortsätta att lära känna ämnet so mycket jag orkar.
   Rogelio.

Visar 0 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.