Logiskt Gudsbevis

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #6681

   Ingeli Aalto
   Deltagare

   Vittnesbörd om bönesvar
   Det var på sommarlägren i Furuboda som Ola för första gången kände sig äkta välkommen som den han var och inte som en utomstående handikappad. Här kunde han också själv känna och identifiera sig med de vittnesbörd och bönesvar som andra gav, där styrkan i lidandet lyftes fram som kontrast till det budskap och den Gudsbild han tidigare mötts av. Nu kunde han möta Gud som kärlekens Gud och inte en straffande, dömande Gud. Genom denna omvälvande upplevelse kunde han stegvis ändra sin tidigare ensidiga bild av tron som ologisk eller irrationell.
   I sina vidare möten kunde han erfara mirakel, vilket också pekade på behovet av människornas samverkan med Gud – i kyrkans gemenskap.
   Grundtryggheten fanns redan i familjen genom kyrkgång och människor i närheten, men det krävdes att han kom utanför den för att själv kunna hitta sin egen väg och stå på egna ben i sin tro.
   Jag kan själv känna igen mig i detta där jag som alltid varit sökande kunde känna mig hemma i den katolska kyrkan där jag upplevde en äkthet, genuinitet och kontinuitet jag saknat. Ömsesidig respekt och andaktsfullhet som genomsyrande allt.
   Rubriken kriser är också talande, det är i kriser/misslyckanden som vi tvingas stanna upp och får tid att möta Gud på djupet i oss själva – insikten om Guds människoblivande i korsoffret.
   Ingeli A

Visar 0 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.