Etiketter: 

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #7308

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Jag är socionom och mycket intresserad av såväl teologi som filosofi och de stora frågorna. Varför är vi här, vad är meningen med livet, vad är de viktigaste buden för människan? Jag har länge saknat en samtalspartner. På en gudstjänst lyssnar man och går sedan hem. Här får jag en samtalspartner. Kursledaren ser mina funderingar, kan väga in dem i sina svar. Jag ser också vad andra kursdeltagare skrivit. Toppen! Ser fram emot en nytermin! Eva S

  • #7310

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Guds frid med er alla.

   Den frågeställning jag har haft är varför finns profeterna och vad var deras uppgift.

   Genom att Gud själv är skaparen till allt.så vet han också vad vi behöver.Dörför utsåg han de olika profeterna män som kvinnor för att Gud ville att vi skulle övervinna de olika utmaningarna som de ställdes för och för att bli en bättre människa.Så de en gång skulle få komma till det paradis som Gud hade lovat dem.Gud visste också att vi skulle ej kunna klara oss på egen hand utan han vägleder oss via de heliga skrifterna och via profeterna.Biblen är skriven av den heliga andens hjälp som har talat till profeterna och även de andra som har skrivit skrifterna.Därför vet man att allt som är skrivet är 100 % heligt och 100 %mänskligt.En idag har vi profeter som den Heliga Bigitta som verkade på medeltiden och uppmanade folket till att omvända sig.Idag har vi präster från olika kyrkor som förkunnar om Gud och som förklarar guds budskap till oss.Allt handlar om Guds kärlek till oss.han vill ej att en enda själ ska gå förlorad utan att alla ska få ta del av den härlighet som Gud lovade oss redan från början av skapelsen då onskan kom med Adam och Eva.Den röda tråden i biblen om Jesus födelse och hans uppståndelse och de offer han fick utsättas för.så vi skulle få komma in i hans paradadis och få syndernas förlåtelse och han tog också sjukdomarna på sig med hans offer på korset.Så fram till den dagen han åter ska stiga ner på jorden igen så kommer han utsee olika personer som med hjälp av den Heliga ande kommer att hjälpa människor till omvändelse.

  • #7319

   Lars Tengberg
   Deltagare

   Mitt namn är Carina Sundberg.jag har gått alla de tidigare kurserna för jag brinner av av att lära mig mer om biblen samt om katolisimens tankar och filosofie och vad den Katoliska kyrkan står när det gäller tolkningar från biblen.Vill själv bli katolik.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.