DÄRFÖR UPPGIFT NUMMER 11

Visar 11 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #6659

   Ola Samnegård
   Moderator

   Se Lektion 11, när den kommit upp. Lägg särskilt märke till de spår i mitt liv som kan tänkas peka fram mot min omvändelse / konversion som tas upp och rubriksätts med text i filmen. Välj ut ett av dessa och skriv och berätta om någon liknande erfarenhet ur ditt eller någon annans liv.

  • #6663

   Hej. Vad är det som händer (eller inte händer). Jag har inte fått någon lektion 11. Jag läser inte heller några kommentarer från kursdeltagarna. Har jag fel på min dator, har jag trillat ut från listan? Hälsningar Marie-Louise Kellgren

  • #6664

   Gloria C. Lattke
   Deltagare

   Hej,

   Jag kan inte se något nytt i Klassrum heller. Igår kontaktade jag Björn. Får hoppas att man får veta mer efter helgen.

   Vi hörs!

   / Gloria

  • #6666

   Ingeli Aalto
   Deltagare

   Nej, jag undrade också över lektion 11..
   kanske kommer på torsdag?
   /Ingeli

  • #6667

   Ang Lektion 11 Varför får vi ingen information? En lektion blev senarelagd p.g.a. arbete med hemsidan. Det fick vi info om, bra. Vad är det som hänt nu. Blir det något på torsdag? Marie-Louise Kellgren

  • #6672

   Ola Samnegård
   Moderator

   Beklagar verkligen att film 11 inte lades upp i tid. Vi får slå ihop denna uppgift med nästa.

  • #6674

   Arlette Chené
   Deltagare

   Kärleken. Jag tror att kombination av att uppleva ett kärleksfullt mottagande och dagligt liv på lägret i samband med förälskelse har öppnat Olas hjärta för en annan dimension och förberett honom för att lära känna och söka Guds kärlek. Det blev en grund på vilken Ola ville bygga något, söka var sanningen fanns egentligen i denna kristendomshistoria. Tro och förnuft ska samsas!

  • #6675

   Annica Cardell
   Deltagare

   Intressant att få följa Olas tema; resan in i kyrkans fulla gemenskap. Även om Ola känt sig indragen i Guds kärlek redan i barndomen, i hemmet och religionen, så är hans sökande efter mening och hans fasta övertygelse att ej identifiera sig med sin skada av stor betydelse för honom. Sommarlägret betydde mycket, hans sökande visas också i att han är en av de få som återkommer nästa år för fördjupade studier och den ende som kommer en tredje gång. Han söker meningen med budskapet om Guds kärlek till människan, även om han brottas med att förstå och tro på jungfrufödseln, Jesu lidande på korset och uppståndelsen. Men han kommer dit till slut, trots eller via vetenskapen. Många har nog haft samma dilemma som Ola.

   Annica

  • #6676

   Richard Bittner
   Deltagare

   Lovad vare Jesus Kristus!

   För mig var väldigt intressant att höra om den situationen när Ola har mot sin vilja (eller rättare sagt utan hans samtycke) ”utsatts” för försök till helbrägdagörelse. Vår Herre ofta ställde fråga till de sjuka, blinda eller lama: ”vill du bli frisk?” eller: ”vad vill du att jag ska göra för dig?” Vår Gud är mot oss väldigt känslig och gör rätta saker i rätt tid. I det sammanhanget slår mig att det kommer miljoner sjuka och rolstolsbundna till Lourdes med längtan att bli friska. Det har hittills anmälts runt 7000 fysiska tillfrisknelser därav har CMIL (international läkargrupp) bekräftat bara ungefär 1% som mirakulösa. Betydligt fler människor vittnar dock om en inre förändring i deras hjärtan.

  • #6682

   Gloria C. Lattke
   Deltagare

   Det som jag har lagt märke till är hur ”kriser” har gjort Ola starkare. Den egna välviljan och ibland gå mot strömmen utan att vara rädd om vad som ska hända, vara säker på sig själv. Det är som en speciell gåva som kommer från Himlen, att vända upp och ner när det är svårt och när det är som värst. Det gör honom ännu starkare.

   / Gloria C-L

  • #6686

   Att uppleva ett kärleksfullt mottagande på lägret var viktigt. Eva S

  • #6688

   Niclas Andersson
   Deltagare

   Insikten om vikten av kristen enhet.
   Jag läste en bok av Vernon Johnson som heter En enda Herre – En enda tro. Denna bok gjorde stort intryck på mig när det gäller förståelsen om vikten av kristen enhet. Även Ulf Ekman har gjort intryck på mig i denna fråga.
   Niclas A.

Visar 11 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.