Artikel i Signum

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #5687

   Richard Bittner
   Deltagare

   Lovad vare Jesus Kristus!

   Mina synpunkter gäller författarens uppmaning att satsa på tacksamheten som en motor till vårt sökande av Gud. Han preciserar dock inte att innan vi blir tacksamma måste vi först komma till tron på Guds existens och att själva tacksamheten kommer senare som en frukt av vår relation till Honom.
   Den bästa startpunkten till sökandet av Gud är att erkänna sin svaghet och omöjlighet att nå målet med sina egna krafter (Ps 131:1-2, Mt 11:25-27) vilket kommer att genast attrahera Guds barmhärtighet.
   Ödmjukheten är således den vägen där Gud låter sig att hitta för att ”Gud står emot de högmodiga men de ödmjuka visar han nåd” (Jak 4:6).
   I denna nåd kommer det sedan att gälla: ”Ropa till mig och jag ska svara dig och låta dig höra om stora ting, hemligheter du inte känner” (Jer 33:3).
   I denna nåd kan det sedan föddas en relation som leder till ”förlåt”, ”hjälp mig”, ”tack” och ”jag älskar Dig” och till sist ”ske Din vilja”.
   Utan denna tro och Guds nåd orkar inte våra trötta, sårade och syndabelastade hjärtan att reagera när vi hör tala om Gud som har skapat oss, frälst oss och adopterat oss och som dessutom underhåller oss vid liv och är själv upphov till allt gott i världen.

   Richard B

Visar 0 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.