Bibelskola

 

Katolska folkhögskolans bibelskola

Sankta Maria folkhögskola sysslar sedan 25 år tillbaka med bibelkurser. Sedan hösten 2014 sker det online. Ett liknande projekt har så småningom vuxit fram även i vår systerskola, Sankta Elisabets folkhögskola i Göteborg.

Diakon Björn Håkonsson är vårt ansikte på skärmen. Assisterande lärare i bakgrunden är Ola Samnegård som bidrar med teologisk kompetens och jobbar med strategifrågor samt tar hand om en del av de studerandes uppgifter. Bakom hela uppsättningen sitter skolans it-man Lars Holmqvist redo med hjälp när tekniken inte vill som vi vill.

Vi välkomnar alla på våra kurser, katoliker och icke-katoliker, de redan ivriga bibelläsarna och dem som är nya på fältet och bara nyfikna. Kurserna är kostnadsfria.

Höstens kurs är i full igång. Anmälan till vårterminens bibelkurser blir möjlig från och med tisdagen 1 december då information om dessa kurser släpps här på hemsidan. Vårens kurser ska börja första veckan i februari och pågå tills slutet av maj månad.

Så här går undervisningen i våra kurser till: Varje onsdag släpps en ny lektion. Den ligger kvar på hemsidan så du kan se den när det passar dig. Senast söndag kväll mejlar man svar på någon uppgift. Uppgifterna under kursen gör man på sitt eget sätt. Studierna får en personlig prägel och alla klarar av dem. Vi uppskattar egna reflexioner, frågor och dialog. Varje vecka mottar eleverna dessutom via e-post vår kurstidning med information där de kan bidra med inlägg och se hur de andra deltagarna resonerar.

Vilken Bibel?

Vi utgår från Bibel 2000 som arbetsbibel, men det är en bra idé att ha någon alternativ översättning till hands, gärna en katolsk utgåva (med kommentarer) på annat språk än svenska. Som studiebok använder vi ”Vandra med oss för vägen är lång” som man kan ladda ner fritt och gratis (det får alla göra, även personer som inte går våra kurser):

Klicka på

VANDRA MED OSS FÖR VÄGEN ÄR LÅNG

Mer information om boken finns på www.vandra-med-oss.webnode.se.

Vill du veta mer om våra kurser? Tveka inte att ringa.

Diakon Björn Håkonsson, kursledare

070 – 33 22 904 (telefontid tisdag till fredag kl. 8-12)

Vad är "katolska bibelstudier"?

Skapelse: Gud OCH big bang

Varför har vi FYRA evangelier?