Bibelskola

KATOLSK BIBELSKOLA PÅ INTERNET – HJÄRTLIGT VÄLKOMNA ATT VARA MED

DET ÄR INTE SVÅRT – ALLA KLARAR DET.

DET ÄR ÖPPET FÖR ALLA OCH KOSTNADSFRITT.

 

Höstens kurser – en kväll i veckan:

Gamla testamentet: Pentateuken (De fem Moseböckerna)

Nya testamentet: Matteus evangelium – den judekristna Jesus-biografin

Anmäl dig gärna till höstens två kurser genom att mejla namn, adress, fullständigt personnummer och telefonnummer till undertecknad på

bjorn.hakonsson@sanktamaria.fhsk.se

Efter din anmälan får du en bekräftelse och ytterligare information. I din anmälan bör du ange om du vill gå båda kurserna (Gamla och Nya testamentet) eller bara en av dem.

Jag är lärare på kurserna, ansiktet på skärmen. Assisterande lärare i bakgrunden är Ola Samnegård som bidrar med teologisk kompetens och jobbar med strategifrågor samt tar hand om en del av de studerandes uppgifter. Bakom hela uppsättningen sitter skolans it-man Lars Holmqvist redo med hjälp när tekniken inte vill som vi vill.

Vi välkomnar alla på våra kurser, katoliker och icke-katoliker, de redan ivriga bibelläsarna och för dem som är nya på fältet och bara nyfikna.

Varje torsdag (det blir kanske onsdag) släpps en ny lektion. Den ligger kvar på hemsidan så du kan se den när det passar dig. Senast söndag kväll mejlar man svar på någon uppgift. Uppgifterna under kursen gör man på sitt eget sätt. Studierna får en personlig prägel och alla klarar av dem. Vi uppskattar egna reflexioner, frågor och dialog.

Varje vecka (onsdagskvällar) mottar eleverna dessutom via e-post vår kurstidning med information där de kan bidra med inlägg och se hur de andra deltagarna resonerar.

 

Vilken Bibel?

Vi utgår från Bibel 2000 som arbetsbibel, men det är en bra idé att ha någon alternativ översättning till hands, gärna en katolsk utgåva (med kommentarer) på annat språk än svenska. Som studiebok använder vi ”Vandra med oss för vägen är lång” som man kan ladda ner fritt och gratis (det får alla göra, även personer som inte går våra kurser):

Klicka på

VANDRA MED OSS FÖR VÄGEN ÄR LÅNG

Mer information om boken finns på www.vandra-med-oss.webnode.se.

 

 

Kursbörjan: Torsdagen 3 september

Sista lektion: Torsdagen 27 november

 

Anmälan senast 31 augusti.

 

Vill du veta mer om våra kurser? Tveka inte att ringa.

Diakon Björn Håkonsson, kursledare

070 – 33 22 904 (säkrast tisdag till fredag kl. 8-12)

Vad är "katolska bibelstudier"?

Skapelse: Gud OCH big bang

Varför har vi FYRA evangelier?