Bibelskola

 

Sankta Maria folkhögskolas bibelkurs

 

Vårens kurser i Nya och Gamla testamentet är igång. Men under våren pågår också planering inför höstens kursverksamhet. I maj månad ska dessa annonseras här på hemsidan med information om hur man anmäler sig. Välkommen tillbaka då!

Hur går våra online-kurser till?

Så här går undervisningen i våra kurser till: Varje torsdag släpps en ny lektion. Den ligger kvar på hemsidan så du kan se den när det passar dig. Senast måndag kväll mejlar man svar på någon uppgift. Uppgifterna under kursen gör man på sitt eget sätt. Studierna får en personlig prägel och alla klarar av dem. Vi uppskattar egna reflexioner, frågor och dialog. Varje vecka mottar eleverna dessutom via e-post vår kurstidning med information där de kan bidra med inlägg och se hur de andra deltagarna resonerar.

Vilka får vara med?

Vi välkomnar alla på våra kurser, katoliker och icke-katoliker, de redan ivriga bibelläsarna och dem som är nya på fältet och bara nyfikna. Kurserna är kostnadsfria.

Vilka är lärarna?

Diakon Björn Håkonsson är vårt ansikte på skärmen. Assisterande lärare i bakgrunden är Ola Samnegård som bidrar med teologisk kompetens och jobbar med strategifrågor samt tar hand om en del av de studerandes uppgifter. Bakom hela uppsättningen sitter skolans it-man Lars Holmqvist redo med hjälp när tekniken inte vill som vi vill.

Vilken Bibel?

Vi utgår från Bibel 2000 som arbetsbibel, men det är en bra idé att ha någon alternativ översättning till hands, gärna en katolsk utgåva (med kommentarer) på annat språk än svenska. Som studiebok använder vi ”Vandra med oss för vägen är lång” som man kan ladda ner fritt och gratis (det får alla göra, även personer som inte går våra kurser):

Klicka på

VANDRA MED OSS FÖR VÄGEN ÄR LÅNG

Mer information om boken finns på www.vandra-med-oss.webnode.se.

Vill du veta mer om våra kurser? Tveka inte att ringa.

Diakon Björn Håkonsson, kursledare

070 – 33 22 904 (telefontid tisdag till fredag kl. 8-12)

Vad är "katolska bibelstudier"?

Skapelse: Gud OCH big bang

Varför har vi FYRA evangelier?