Yrkesförberedande

Om du inte har gått klart gymnasieskolan kan du läsa allmän kurs på gymnasienivå, men med en tydlig yrkesinriktning. Vi hjälper dig att hitta en väg för att så fort som möjligt hitta en väg till ett yrke som passar dig och din livssituation. Du läser samtliga gymnasiegemensamma ämnen, men utan fokus på behörigheter i de enskilda ämnena. Istället lägger vi mycket tid på yrkesförberedande svenska och engelska samt kännedom om den svenska arbetsmarknaden och möjligheten att hitta yrken som kräver inga eller kortare yrkesutbildningar för anställning.

Yrkesspåret är för dig som behöver intensivt och individuellt stöd för att få hjälp på vägen till ett arbete och hjälpen anpassas efter dina behov. Du får bland annat kunskap i hur man tar kontakt med arbetsgivare och praktisk övning i jobbintervjuer.

Vi hjälper dig också att få en överblick över arbetsmarknaden, vilka jobb som finns samt hjälp att hitta rätt utbildning. På yrkesspåret tar vi både emot besök från företrädare från arbetslivet och gör regelbundna studiebesök i olika verksamheter.

Överblick över studiegången hittar du här.